Місце трудових та соціально-забезпечувальних прав у системі прав людини - Чанишева, Г. І.; Лагутіна, І. В.; Краснов, Є. В.; Трюхан, О. А.; Сорочишин, М. В.; Римар, Б. А.; Кайтанський, О. С.; Медвідь, А. О.; Чанышева, Г. И.; Лагутина, И. В.; Краснов, Е. В.; Рымар, Б. А.; et al. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
У статті досліджується місце трудових та соціально-забезпечувальних прав у системі прав людини. Аналізуються юридична природа та своєрідність трудових і соціально-забезпечувальних прав. Визначаються поняття, юридична природа та структура колективних трудових прав, особистих немайнових трудових прав, а також окремих індивідуальних, колективних трудових прав, соціально-забезпечувальних прав. Вносяться пропозиції щодо удосконалення чинного трудового і соціально-забезпечу¬ вального законодавства, проекту Трудового кодексу України у сфері нормативного за¬ кріплення та реалізації окремих трудових і соціально-забезпечувальних прав.
Чанишева Г. І., Лагутіна І. В., Краснов Є. В.,Трюхан О. А., Сорочишин М. В., Римар Б. А., Кайтанський О. С., Медвідь А. О. Місце трудових та соціально-забезпечувальних прав у системі прав людини / Г. І. Чанишева, І. В. Лагутіна, Є. В. Краснов, О. А. Трюхан , М. В. Сорочишин , Б. А. Римар, О. С. Кайтанський, А. О. Медвідь // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 17 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – C. 201-231.
Keywords: система прав людини; індивідуальні трудові права; колективні трудові права; соціально-забезпечувальні права; система прав человека; индивидуальные трудовые права; коллективные трудовые права; социально-обеспечительные права; individual labour law; collective labour law and social security rights