Антикризове управління людським капіталом у період воєнних викликів - Корнілова, Олеся Володимирівна; Корнілова, О. В. (Одеса : Фенікс, 2026)
Людський капітал є однією з ключових основ економічного зростання, соціальної стабільності та національної безпеки держави. Його значення особливо посилюється в умовах повномасштабної війни, коли традиційні механізми формування, збереження та відтворення трудового потенціалу зазнають суттєвого руйнування. У таких обставинах якість знань, професійних навичок, здоров’я, мотивації та адаптивності населення визначає поточну життєздатність соціально-економічної системи та перспективи її післявоєнного відновлення. Відповідно людський капітал слід розглядати як окремий ресурс економіки, як стратегічний чинник суспільної стійкості та майбутньої модернізації.
Корнілова О. В. Антикризове управління людським капіталом у період воєнних викликів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 457-460. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33264
Keywords: людський капітал; антикризове управління; воєнні виклики; трудовий по- тенціал; самоменеджмент; human capital; crisis management; wartime uncertainty; labor potential; selfmanagement