Поняття "зручний прапор" в міжнародному праві - Дем'яненко, Анна Ігорівна (Одеса : Гельветика, 2020)
Статтю присвячено розгляду актуальної проблеми сучасного судноплавства - державної реєстрації морських суден під "зручними" прапорами. Визначено, що ця форма реєстрації створює обстановку нерівної конкуренції, погіршує умови праці й зайнятості національних кадрів. Зручний прапор- це явище, яке існує на практиці, але не має нормативного регулювання.
Дем’яненко А. І. Поняття "зручний прапор" в міжнародному праві / А. І. Дем’яненко // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 292-295.
Keywords: міжнародне право; поняття зручний прапор; проблема; міжнародне співробітництво; перспективи