Актуальні питання дисциплінарної відповідальності адвоката - Лапоха, В. В. (Одеса: Фенікс, 2022)
Стаття присвячена висвітленню стандартів дисциплінарної відповідальності адвоката. Розкриваються теоретичні підходи й норми законодавства України щодо дисциплінарного проступку адвоката.
Лапоха В. В. Актуальні питання дисциплінарної відповідальності адвоката / В. В. Лапоха // Адвокатура: минуле, сучасність та майбутнє : матеріали XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 11 листопада 2022 р.) / редкол.:Н. М. Бакаянова (гол.) ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – С. 378-380.
Keywords: адвокат; інститут дисциплінарної відповідальності адвоката; підстава дисциплінарної відповідальності адвоката; види дисциплінарних стягнень; стандарти належної правової процедури під час застосування дисциплінарних стягнень; пропорційність дисциплінарної відповідальності