Вдосконалення процесів управління освітніми стартап-проєктами : бакалаврська робота - Науменко, Аліна Андріївна (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Кваліфікаційна робота на тему «Вдосконалення процесів управління освітніми стартап-проєктами» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 Менеджмент, освітньою програмою: Менеджмент, містить 5 рисунків, 15 таблиць, 60 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 69 сторінках загального тексту і 56 сторінках основного тексту. Метою роботи є розробка напрямів вдосконалення управління освітніми стартап-проєктами для досягнення стійкого зростання та ефективного використання ресурсів у динамічних ринкових умовах. Розроблено методи оптимізації управління стартап-проєктом, включаючи гнучкі методології, цифрові інструменти та моделі бюджетування; проведено аналіз глобального та українського ринку освітніх технологій з використанням PESTEL та SWOT, оцінено ефективність запропонованих заходів через розрахунок показників ROI, NPV, LTV/CAC на основі моделювання діяльності стартапу. Результати роботи можуть бути використані при управлінні освітніми стартапами для підвищення адаптивності, зменшення ризиків та масштабування бізнесу, а також у практиці організацій для впровадження даних-орієнтованих систем та партнерств. Можливими напрямками подальших досліджень є посилення екосистемної підтримки через створення спеціалізованих хабів, інтеграція технологій у національні освітні програми та вивчення впливу AI на управління стартапами. Qualification work on the topic "Improvement of Management Processes for Educational Startup Projects" for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in specialty 073 Management, educational program: Management, contains 5 figures, 15 tables, 60 literary sources according to the list of references. The work is performed on 69 pages of total text and 56 pages of main text. The purpose of the work is to develop areas for improving educational project management based on a startup approach to achieve sustainable growth and efficient use of resources in dynamic market conditions. Methods for optimizing startup project management have been developed, including flexible methodologies, digital tools, and budgeting models; an analysis of the global and Ukrainian market of educational technologies has been conducted using PESTEL and SWOT, the effectiveness of the proposed measures has been evaluated through the calculation of ROI, NPV, LTV/CAC indicators based on modeling the startup's activities. The results of the work can be used in managing educational startups to enhance adaptability, reduce risks, and scale business, as well as in organizational practices for implementing data-driven systems and partnerships. Possible directions for further research include strengthening ecosystem support through the creation of specialized hubs, integrating technologies into national educational programs, and studying the impact of AI on startup management.
Науменко А. А. Вдосконалення процесів управління освітніми стартап-проєктами : бакалаврська робота. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. 69 с.
Keywords: СТАРТАП-ПРОЄКТ; УПРАВЛІННЯ; ОСВІТНІ ТЕХНОЛОГІЇ; ОПТИМІЗАЦІЯ; STARTUP PROJECT; MANAGEMENT; EDUCATIONAL TECHNOLOGIES; OPTIMIZATION