Образ святої княгині Ольги в давньоруській церковно-співочій традиції : історичні і джерелознавчі аспекти - Каплун, Тетяна Михайлівна (My University, 2015)
У статті досліджено історичні і джерелознавчі проблеми давньоруської співочої служби святій княгині Ользі. Розглянуто особливості формування культу давньоруської святої на літописному, житійному та богослужбово-співочому рівнях. Охарактеризовано коло письмових рукописних джерел Давньої Русі, в яких наявні факти історико-агіографичного рівня та піснеспіви першій жінці-святій Київського періоду.
Каплун Т. М. Образ святої княгині Ольги в давньоруській церковно-співочій традиції : історичні і джерелознавчі аспекти / Т. М. Каплун // Культурологія. Філологія. Музикознавство. – 2015. - № 1 (4). – С. 111-116.
Keywords: давньоруські святі; благовірні княгині; служба княгині Ольги; співацькі рукописи