Правові підстави реалізації права на відповідь як способу захисту права на честь, гідність та ділову репутацію порушеного в засобах масової інформації - Кучерявенко, В. С.; Кучерявенко, Вікторія Сергіївна; Kucheriavenko, Viktoriia S. (Одеса : Юридична література, 2021)
Стаття присвячена одному із способів захисту особистих немайнових прав фізичної особи, порушених у засобах масової інформації. Висвітлено питання щодо змісту права на відповідь як способу захисту порушених прав, особливостей реалізації права на відповідь у межах юрисдикційної та неюрисдикційної форм захисту з огляду на практикозастосовну діяльність.

The article is devoted to one of the methods of protection of personal non-property rights of an individual violated in the mass media. The issue of the content of the right to reply as a way of protecting violated rights, the specifics of the implementation of the right to reply within jurisdictional and non-jurisdictional forms of protection from a review of practical activities is highlighted.
Кучерявенко В. С. Правові підстави реалізації права на відповідь як способу захисту права на честь, гідність та ділову репутацію порушеного в засобах масової інформації / В. С. Кучерявенко // Сучасна цивілістика: тенденції розвитку права в умовах пандемії : матеріали XVI Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 23 квітня 2021 р. ) / відп. за вип. Д. О. Колодін; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Одеса : Юридична література, 2021. – С. 68-69.
Keywords: право на відповідь; особисті немайнові права; честь та гідність; захист честі та гідності; захист ділової репутації; ЗМІ; right of reply; personal non-property rights; honor and dignity; protection of honor and dignity; protection of business reputation; mass media; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Other social sciences::Mass communication