Доброчесність в античному та новоєвропейському розумінні: virtus, αρετή і моральна чеснота - Єременко, Олександр Михайлович; Єременко, О. М.; Yeremenko, Oleksandr M. (Одеса : Фенікс, 2026)
Доброчесність як досконалість, як те, що робить річ (в даному випадку людину) гарною. Така доброчесність може мати і моральний характер, але може і не мати. Таким чином, «людина гарна» не обов’язково означає «людина добра», а «людина погана» не обов’язково означає «людина зла». Якщо людина гарна – це означає, що вона віртус/арете; якщо людина погана – вона не віртус/не арете.
Єременко, О. М. Доброчесність в античному та новоєвропейському розумінні: virtus, αρετή і моральна чеснота. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 317-319. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33329
Keywords: доброчесність; віртус; арете; античність; цільова причина; virtue; virtus; arete; antiquity; final cause