Теоретичне підгрунтя та наукова розробленість проблеми реалізації засади розумності строків на досудовому розслідуванні - Пахлеванзаде, А. (My University, 2018)
У статті досліджено здобутки останніх робіт, що на монографічному рівні висвітлюють таку центральну проблематику кримінального процесу, як систему його основ взагалі та принципу розумності строків зокрема. Констатовано недостатній рівень наукової розробленості проблеми реалізації засади розумності строків на досудовому розслідуванні. Окреслено основні напрями подальших наукових досліджень у цій сфері. Теоретичним підґрунтям вирішення наукової проблеми реалізації засади розумності строків на досудовому розслідуванні визначено системний підхід. Акцентовано увагу на тій обставині, що міжгалузевий характер принципу розумності строків обумовлює необхідність застосування під час його обґрунтування здобутків теорії права.
Пахлеванзаде А. Теоретичне підґрунтя та наукова розробленість проблеми реалізації засади розумності строків на досудовому розслідуванні / А. Пахлеванзаде // Национальний юридический журнал : теория и практика. – 2018. – Т. 1. - № 2. – С.145-148.
Keywords: строк; термін; принцип; кримінальне провадження; досудове розслідування