Забезпечення кіберзахисту функціонування Інтернет магазинів : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Качковський, Богдан Романович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Забезпечення кіберзахисту функціонування інтернет магазинів» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 7 рисунків, 5 таблиць, 2 додатки, 20 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 60 сторінках загального тексту і 47 сторінок основного тексту. Метою роботи є проведення комплексного аналізу рівня кіберзахисту інтернет магазину «GTechShop», визначення основних вразливостей та розробка діагностику наявної системи захисту сайту на платформі CMS OpenCart з використанням сучасних інструментів аудиту безпеки, зокрема Nikto та Metasploit Framework. Запропоновано технічні та організаційні заходи для підвищення ефективності кіберзахисту, а також систему навчання персоналу для протидії кіберризикам. Результати роботи можуть бути використані для впровадження комплексних систем захисту в інших інтернет магазинах при розробці політик інформаційної безпеки для підприємств електронної комерції та у наукових дослідженнях, присвячених захисту даних у цифровій торгівлі. Можливими напрямками подальших досліджень є розробка стандартів кіберзахисту для онлайн-торгівлі в Україні, впровадження інтелектуальних систем виявлення загроз на основі штучного інтелекту, оцінка ефективності навчальних програм для підвищення кібербезпеки серед персоналу. Qualification work on the topic "Ensuring cyber protection of the functioning of the Internet store "GTechShop" for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 Cybersecurity, educational program: Cybersecurity, contains 7 figures, 5 tables, 2 appendices, 20 literary sources according to the list of references. The work is performed on 60 pages of general text and 47 pages of the main text. The purpose of the work is to conduct a comprehensive analysis of the level of cyber protection of the Internet store "GTechShop", identify the main vulnerabilities and develop recommendations for improving the security of the enterprise's information systems. The work considers theoretical aspects of organizing cyber protection in e–commerce, analyzes typical threats and vulnerabilities inherent in Internet trading. Diagnostics of the existing site protection system on the CMS OpenCart platform was carried out using modern security audit tools, in particular Nikto and Metasploit Framework. Technical and organizational measures were proposed to increase the effectiveness of cyber protection, as well as a personnel training system to combat cyber risks. The results of the work can be used for the implementation of comprehensive protection systems in other online stores in the development of information security policies for e–commerce enterprises and in scientific research on data protection in digital commerce. Possible areas of further research are assessment of the effectiveness of training programs to improve cybersecurity among personnel.
Качковський Б. Р. Забезпечення кіберзахисту функціонування Інтернет магазинів : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / Б. Р. Качковський. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 60 с.
Keywords: ЗАХИСТ; ІНТЕРНЕТ МАГАЗИН; КІБЕРБЕЗПЕКА; ВРАЗЛИВІСТЬ; АНАЛІЗ; PROTECTION; ONLINE STORE; CYBERSECURITY; VULNERABILITY; ANALYSIS; CMS; OPENCART