Субституція як засіб структурно-семантичної трансформації фразеологічних одиниць німецької мови - Ганжело, С. М.; Ганжело, Світлана Миколаївна; Ganzhelo, Svitlana; Ganzhelo, S. M. (Одеса, 2017)
У статті розглядається явище фразеологічної субституції фразеологізмів німецької мови, вивчаються й описуються шляхи та механізми заміни елементів у структурі фразеологічних одиниць, розрізняються два види субституції: парадигматично зумовлена субституція та контекстуальна субституція.

The article gives coverage of the phenomenon of phraseological substitution ofphraseological units in German, examines and describes the ways and techniques of substitution of the components in the structure ofphraseological units, distinguishes between two types of substitution: paradigm-based and context-based substitution.
Ганжело С. М. Субституція як засіб структурно-семантичної трансформації фразеологічних одиниць німецької мови / С. М. // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 35-38.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; фразеологічна трансформація; модифікація; субституція; парадигматично зумовлена субституція; контекстуальна субституція; phraseological transformation; modification; substitution; paradigm-based substitution; context-based substitution