Сучасний напрям європейської політики Великобританії - Кулачинський, Микола Миколайович (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті були розглянуті політичні міркування представників партій влади, щодо економічної доцільності співпраці Великобританії та ЄС у таких питаннях як продаж товарів та надання послуг країнам єврозони, співпраця британських інститутів влади з подібними інститутами ЄС. Було доведено про неготовність Сполученого Королівства вийти з лав країн ЄС в силу економічних історичних та політичних причин. Саме політичне міркування про подальший вихід країни з ЄС на нашу думку є ніщо інше як певні поступки сучасного британського уряду окремим представникам від торі та особливо Партії Незалежності, яка впевнено набирає політичні дивіденди з метою їх подальшого використання на травневих виборчих перегонах у 2015 році.

В статье рассмотрены политические рассуждения представителей партии власти, по отношению экономической целесообразности сотрудничества Великобритании и ЕС в таких вопросах как продажа товаров и предоставление услуг странам еврозоны, сотрудничество британских институтов власти с подобными институтами ЕС. Было доказано о неготовности Соединенного Королевства выйти из рядов стран ЕС в силу экономических, исторических и политических причин. Именно политическое рассуждение о дальнейшем выходе страны из ЕС на наш взгляд является ничем иным как политическими уступками современного британского правительства отдельным представителям от тори и особенно Партии Независимости, которая уверенно набирает политические дивиденды с целью их дальнейшего использования на майских выборах в 2015 году.

The political reasoning of representatives of parties of power were considered in the article, in relation to financial viability of collaboration of Great Britain and EU in such questions as a sale of commodities and grant of services to the countries of eurozone, collaboration of the British institutes of power with the similar institutes of EU. It was well-proven about unreadyness of the United Kingdom to go out from rows countries of EU in force of economic historical and political reasons. Self political disserting upon the further exit of country from EU to our opinion there is nothing other as certain concessions of the modern British government to the separate representatives from Tory and especially Party of independence, that confidently collects political dividends with an aim them the further use on the May electoral races in 2015.
Кулачинський М. М. Сучасний напрям європейської політики Великобританії / М. М. Кулачинський // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 121-130.
Keywords: Великобританія; ЄС; Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії; Партія Незалежності; Великобритания; ЕС; Соединенное Королевство Великобритании и Северной Ирландии; Партия Независимости; Great Britain; EU; United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland; Independence Party