Системи комутації і розподілу інформації. Модуль 2 : навчальний посібник - Соловська, І. М.; Соловська, Ірина Миколаївна; Solovska, Iryna M.; Дузь, В. І. (Одеса : ОНАЗ ім. О. С. Попова, 2013)
Посібник відповідає програмі дисципліни "Системи комутації і розподі- лу інформації", модуль 2. Відповідно до програми другого модуля розглянуті питання побудови сучасних цифрових систем комутації (ЦСК): наведено класифікацію сучасних ЦСК і узагальнену архітектуру ЦСК; на базі ЦСК «Квант-Е» розглянуто особ- ливості використання ЦСК із комутацію каналів та їх підсистеми як дротового, так і бездротового абонентського доступів; розвиток ЦСК у напрямку конвер- генції технологій комутацій каналів і пакетів розглянуто на прикладі ЦСК SІ- 2000/v.6 та ЦСК SІ-3000; на прикладі ЦСК –EWSD v.15 показано можливості використання комутаційних систем на мережах доступу і транспортних мере- жах сучасних систем телекомунікації. Посібник призначений для студентів денної, заочної і дистанційної форм навчання бакалаврської підготовки напрямку "Телекомунікації". Завдання для самостійної підготовки, що складається з двох частин, дозволить студентам за- кріпити теоретичний матеріал, а наявність контрольних тестів перевірити якість отриманих знань.
Дузь В. І., Соловська, І. М. Системи комутації і розподілу інформації. Модуль 2 : навч. посіб. / В. І. Дузь, І. М. Соловська – Одеса : ОНАЗ ім. О. С. Попова, 2013. – 164 с.
Keywords: Принципи комутації часових каналів; Призначення функціональних підсистем абонентського і лінійного доступу; Абонентська сигналізація; Функціональні підсистеми сигналізації і керування; Цифрові системи комутації; інфраструктура телекомунікацій; Research Subject Categories::TECHNOLOGY