Тарас Шевченко у творах Б. Антоненка-Давидовича: особливості рецептивної стратегії - Хамедова, О. А.; Khamedova, O. A.; Новикова, Ю. М.; Новикова, Ю. Н.; Novykova, Y. M. (Одеса : Гельветика, 2014)
Стаття продовжує студії, присвячені дослідженню творчості Б. Антоненка- Давидовича, зокрема рецептивної стратегії письменника в автобіографічних творах в аспекті художнього засвоєння поезії Т. Шевченка. Основну увагу приділено визначенню впливу особистості й поезії Тараса Шевченка на долю і творчість Б. Антоненка-Давидовича.
Хамедова О. А., Новикова Ю. М. Тарас Шевченко у творах Б. Антоненка-Давидовича: особливості рецептивної стратегії / О. А. Хамедова, Ю. М. Новикова // Одеський лінгвістичний вісник : зб. наук. праць / [голов. ред. Н. В. Петлюченко] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Вип. 3.- Спец. вип., присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. – Одеса : Гельветика, 2014. – С. 218-225.
Keywords: автобіографічні твори; рецептивна стратегія; поетична творчість; народна мова; авторська концепція; автобиографические произведения; рецептивная стратегия; поэтическое творчество; народный язык; авторская концепция; autobiographic works; receptive strategy; poetry; national language; author’s concept