Удосконалення реагування на кризові ситуації, що загрожують національній безпеці України: проблеми сучасного стану - Хитра, О. Л.; Хитрая, А. Л.; Хитра, Олександра Леонтіївна; Хитрая, Александра Леонтьевна; Khytra, Oleksandra (Херсон : Гельветика, 2018)
У статті розкрито сутність реагування на кризові ситуації, що загрожують національній безпеці з позиції можливості його удосконалення під час заходів щодо утворення сектора безпеки й оборони. Проаналізовано місце реагування на кризові ситуації, що загрожують національній безпеці серед функцій складників сектора безпеки й оборони. Запропоновано модель кризового реагування.

Совершенствование реагирования на кризисные ситуации, угрожающие национальной безопасности Украины: проблемы современного состояния. В статье раскрыта сущность реагирования на кризисные ситуации, угрожающие национальной безопасности с позиции возможности его совершенствования во время мероприятий по созданию сектора безопасности и обороны. Проанализированы место реагирования на кризисные ситуации, угрожающие национальной безопасности среди функций органов, составляющих сектор безопасности и обороны. Предложена модель кризисного реагирования.

Improvement of the reaction to crisis situations that threaten the national security of Ukraine: problems of the current state. The article reveals the essence of reaction to the crisis situations that threaten the national security from the perspective of its improvement during the events aimed at creating security and defense sector. It analyses the place of reaction to crisis situations that endanger the national safety among the functions of components of the security and defense sector. The model of crisis reaction is proposed.
Хитра О. Л. Удосконалення реагування на кризові ситуації, що загрожують національній безпеці України: проблеми сучасного стану / О. Л. Хитра // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 22 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Херсон : Гельветика, 2018. – C. 136-143.
Keywords: національна безпека; криза; кризова ситуація; сектор безпеки; загроза національній безпеці; кризове реагування; реагування на кризову ситуацію; оборона; национальная безопасность; кризис; кризисная ситуация; сектор безопасности; угроза национальной безопасности; кризисное реагирование; реагирование на кризисную ситуацию; оборона; national security; crisis; crisis situation threatening national security; crisis response; response to a crisis situation threatening national security; defense; security sector