Контрактне право : навчально-методичний посібник (для студентів денної та заочної форми навчання) - Попелюк, Вадим Павлович; Попелюк, В. П.; Popeliuk, Vadym P.; Добровольська, Володимира Володимирівна; Добровольська, В. В.; Добровольская, Владимира Владимировна; Dobrovolska, Volodymyra V.; Гофман, Олександр Рудольфович; Гофман, О. Р.; Гофман, Александр Рудольфович; Hofman, Oleksandr R.; Зятіна, Діна Володимирівна; et al. (Одеса, 2021)
Навчально-методичні рекомендації покликані забезпечити опанування основних положень контрактного права, навичок застосування господарського законодавства щодо господарських договорів в повсякденній правозастосовній практиці. Вивчення цієї дисципліни має на своїй меті підготовку фахівців, здатних самостійно і ініціативо використовувати отримані правові знання для подальшої практичної роботи у господарській сфері. Контрактне право як наука повинна формуватися на ефективних економічних і правових нормах, що регулюють господарську договірну діяльність сучасного ринкового господарства, і потребує правового регулювання підприємництва, фінансово-кредитної політики, оподаткування, біржової та зовнішньоекономічної діяльності, фінансового контролю, обмеження монополізму, виникнення договірних, господарських зобов’язань та відповідальності за їх невиконання. Саме це є головним завданням навчальної дисципліни, яка повинна розглядати, передусім, питання регулювання господарських договорів згідно з нормативно-правовими актами України. Розбудова в Україні правової держави, зорієнтованої на євро¬пейські та світові стандарти, притаманні державі із розвинутими системами демократії, зумовлює необхідність гармонізації (а в окремих випадках і уніфікації) українського законодавства перш за все із законодавством країн Європейського Союзу. Крім того, розвиток зовнішньоекономічних зв’язків між суб’єктами господа¬рювання різних рівнів значно активізує цю потребу гармонізації. Можна зазначити, що і для самого європейського співтовариства ці процеси гармонізації та уніфікації права країн-учасниць є досить характерними. Запровадження у вітчизняну правову систему між¬народно-правових стандартів передбачає не тільки вивчення зако-номірностей розвитку світової правової системи, окремих правових «сімей», національних правових систем з урахуванням українських національних правових традицій, менталітету, правової доктрини, а й осмислення певної правової ідеології, яка супроводжує ці загаль¬новизнані підходи. Українська держава сьогодні потребує висококваліфікованих спеціалістів на всіх напрямах економічного розвитку та державного будівництва. З метою підготовки саме таких спеціалістів, озброєних знаннями в галузі договірного права та законодавства, розроблений цей курс.
Контрактне право : навчально-методичний посібник (для студентів денної та заочної форми навчання) / В. П. Попелюк., В. В.Добровольська, О. Р. Гофман, Д.В. Зятіна ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса, 2021. – 84 с.