Державний борг як ознака сучасної держави - Федоров, Валентин Андрійович; Федоров, Валентин Андреевич; Fedorov, Valentyn A. (My University, 2009)
У статті розглядається питання характеристик та визначення категорії державний борг в науці державознавства, його виділення як загальнотеоретичної фінансово-правової дефініції. Зроблено висновок про необхідність вироблення синтезованого, загальнотеоретичного, державотворчого характеру даного поняття, який би мав методологічне значення для більш глибокого вивчення різних сторін державності, її організації, діяльності держави у сфері економіки, політики, правового регулювання та виділення його в одну з основних ознак сучасної держави.

The article discusses the characteristics and the meaning of the «state debt», it's view as a general finance and legal definition. There is a conclusion about a necessity of developing of synthetic, general and state — building character of this concept, which would have methodological importance for better understanding of the different sides of statehood, its organization, state activity in spheres of economy, policy and law, it's also one of the main features of the modern state.
Федоров В. А. Державний борг як ознака сучасної держави / В. А. Федоров // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. – Одеса : «Юридична література», 2009. - Вип. 50. – С. 444-452.
Keywords: державний борг; внутрішній державний борг; зовнішній державний борг; державний борг у вузькому розумінні; державний борг у широкому розумінні; state debt; inner state debt; foreign (inter) state debt; the narrow and wide meaning of the state debt; государственный долг; внутренний государственный долг; внешний государственный долг; государственный долг в узком смысле; государственный долг в широком смысле