Висновок за запитом Міністерства юстиції України щодо бачення відповідності Конституції України Римського статуту Міжнародного кримінального суду - Пашковський, Микола Іванович (My University, 2014)
Представлено авторську позицію щодо бачення відповідності Конституції України Римському Статуту Міжнародного кримінального суду, підписаного від імені України 20 січня 2000 року. Уявляється, що бачення щодо відповідності Конституції України Римського статуту Міжнародного кримінального суду слід розглядати у контексті вказаного висновку Конституційного Суду України, а саме у частині висновку щодо сумісності положень абзацу десятого преамбули та статті 1 Статуту, за якими “Міжнародний кримінальний суд... доповнює національні органи кримінальної юстиції'” з частинами першою, третьою статті 124 Конституції України.
Пашковський М. І. Висновок за запитом Міністерства юстиції України щодо бачення відповідності Конституції України Римського статуту Міжнародного кримінального суду [Електронний ресурс] / М. І. Пашковський. – Режим доступу до док: http://hdl.handle.net/11300/1849
Keywords: Конституція України; Римський статут; Міжнародний кримінальний суд; міжнародне кримінальне правосуддя; Конституция Украины; Римский статут; Международный уголовный суд; международное уголовное правосудие; Constitution of Ukraine; Rome Statute; International criminal court; international criminal justice