Силабус навчальної дисципліни Інформаційна безпека інноваційної діяльності. Галузь знань 12 «Інформаційні технології». Спеціальність 125 «Кібербезпека та захист інформації». Освітня програма Кібербезпека. Другий (магістерський) рівень - Радівілова, Тамара Анатоліївна; Йона, Лариса Григорівна (Одеса, 2024)
Інформаційна безпека інноваційної діяльності є складовою частиною навчального процесу у підготовці фахівців зі спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації», а також обов’язковим компонентом освітньої програми для здобуття освітнього рівня «магістр» та має на меті формування у здобувачів уявлення про проблеми захисту інформації від порушення її конфіденційності, цілісності та доступності; надання знань фахівцям з сучасних методів захисту інформаційного середовища інноваційних підприємств, тенденцій в галузі захисту інноваційної діяльності, аналіз загроз та ризиків витоку конфіденційної інформації для забезпечення конкурентних переваг інноваційних підприємств, особливостей формування і роботи систем інформаційної безпеки в інноваційних підприємствах та організаціях. Метою викладання навчальної дисципліни Інформаційна безпека інноваційної діяльності є забезпечення здобувачів знаннями з питань попередження, прогнозування та мінімізації втрат від несанкціонованого доступу до конфіденційної інформації при інноваційній діяльності у системах комунікацій з урахуванням сучасного стану та перспективних напрямів розвитку систем та технологій захисту інформації, сформувати у здобувача здатність досліджувати, розробляти, впроваджувати та супроводжувати методи і засоби криптографічного та технічного захисту інформації на об’єктах інформаційної діяльності та критичної інфраструктури, в інформаційних системах, а також здатність оцінювати ефективність їх використання, згідно встановленої стратегії і політики інформаційної безпеки та/або кібербезпеки організації. Передумови для вивчення дисципліни – знання і вміння, отримані студентом при вивченні навчальних дисциплін бакалаврської підготовки.
Радівілова Т. А. Силабус навчальної дисципліни Інформаційна безпека інноваційної діяльності. Галузь знань 12 «Інформаційні технології». Спеціальність 125 «Кібербезпека та захист інформації». Освітня програма Кібербезпека. Другий (магістерський) рівень / Т. А. Радівілова. Л. Г. Йона ; Міжнар. гуманітар. ун-т. – Одеса, 2024. – 8 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28479
Keywords: Інтегральна компетентність; Фахові компетентності; засоби криптографічного та технічного захисту інформації на об’єктах інформаційної діяльності