Перцептивний аналіз просодичних характеристик сучасного поетичного мовлення (на матеріалі американських віршованих текстів) - Забужанська, І. Д.; Забужанська, Інна Дем’янівна; Zabuzhanska, I. D. (Одеса, 2016)
Статтю присвячено дослідженню просодичних характеристик поетичного мовлення на матеріалі американських постмодерністських віршованих текстів у їх звуковій реалізації. У статті описано результати аудиторського аналізу, а саме особливості паузації, мелодики й темпу, які є визначальними у формуванні ритмічності сучасного поетичного мовлення.

The article investigates the prosodic features of poetic speech on the material of the American post-modernist poetic texts in their sound implementation. The article presents the results of the auditor's analysis, namely the features of the pausation, melody and tempo, which are dominant in the rhythmization of the modern poetic speech.
Забужанська І. Д. Перцептивний аналіз просодичних характеристик сучасного поетичного мовлення (на матеріалі американських віршованих текстів) / І. Д. Забужанська // Одеський лінгвістичний вісник. – 2016. – Вип. 7. – С. 44-47.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; перцептивний аналіз; віршований текст; поетичне мовлення; ритм; perceptive analysis; poetic text; poetic speech; rhythm