Право на здорові й безпечні умови праці та «зелена» економіка - Лагутіна Ірина Вікторівна; Лагутина Ирина Викторовна; Lagutina Irina V. (My University, 2013)
У статті акцентується увага на необхідності переходу до «зеленої» економіки, що створює «зелені» робочі місця і «озеленює» промисловість та виробничі процеси, який став ключовим елементом на шляху до досягненню сталого економічного і соціального розвитку. Підкреслюється, що технології, застосовувані на деяких «зелених» робочих місцях, можуть захищати навколишнє середовище, але не бути безпечними для працівників.

В статье акцентируется внимание на необходимости перехода к «зеленой» экономике, что создает «зеленые» рабочие места и «озеленяет» промышленность и производственные процессы, ставший ключевым элементом на пути к достижению устойчивого экономического и социального развития. Подчеркивается, что технологии, применяемые на некоторых «зеленых» рабочих местах, могут защищать окружающую среду, но не быть безопасными для работников.

The article deals with the need to switch to "green" economy, creating "green" jobs and " making greener" industry and manufacturing processes, which became a key element in achieving sustainable economic and social development. It is emphasized that the technology used on some "green" jobs may protect the environment, but not be safe for employees.
Лагутіна І. В. Право на здорові й безпечні умови праці та «зелена» економіка / І. В. Лагутіна // Вісник ОНУ. Серія «Правознавство». – 2013. – Том 18. – Вип. 1. – С. 42-51.
Keywords: охорона праці; «зелена» економіка; «зелені» технології; «зелені» інвестиції; «зелені» робочі місця; охрана труда; «зеленая» экономика; «зеленые» технологии; «зеленые» инвестиции; «зеленые» рабочие места; occupational safety and health; "green" economy; "green" technology; "green" investments; "green" jobs