Наукові трактовки моделювання як методу дослідження та його застосування для аналізу процесу розвитку системи освіти - Ківалов, Сергій Васильович; Кивалов, Сергей Васильевич; Kivalov, Sergiy V. (Одеса, 2012)
В статті розглянуто наукові засади використання методу моделювання у дослідженні розвитку системи освіти. Визначено головні риси теоретичних моделей освіти. В статье рассмотрены научные основы использования метода моделирования в исследовании развития системы образования. Определены основные черты теоретических моделей образования. In the article scientiﬁc bases of using of modelling method in research of development of education system are considered. The basic lines of theoretical models of education are deﬁned.
Keywords: моделювання; метод моделювання; освітня система; модель освіти; моделирование; модель образования; образовательная система; метод моделирования; modelling; modelling method; educational system; educational model