Міжнародне право крізь призму солідаристського та структурно-функціонального підходів - Письменна, Вікторія Олександрівна (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті порівняні основні ідеї солідаристів міжнародного права як перших представників соціологічного підходу до природи міжнародного права та основні положення сучасної «соціології міжнародного права» на прикладі структурного функціоналізму.

В статье проведено сравнение ключевых идей солидаристов международного права как первых представителей социологического подхода к природе международного права и проанализированы основные положения современной «социологии международного права» на примере структурного функционализма.

The paper compares the key ideas of the solidarists of international law and the main provisions of the current sociology of the international law on the example of structural-functional approach.
Письменна В. О. Міжнародне право крізь призму солідаристського та структурно-функціонального підходів / В. О. Письменна // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 80-90.
Keywords: міжнародне право; солідаристи міжнародного права; соціологічний підхід до природи міжнародного права; соціологія міжнародного права; структурний функціоналізм; структурний солідаризм; солідаристський підхід; структурно-функціональний підходи; международное право; солидаристы международного права; социологический подход к природе международного права; социология международного права; структурный функционализм; структурный солидаризм; солидаристский подход; структурно-функциональный подход; структурно-функціональний підхід; international law; solidarysty international law; sociological approach to the nature of international law; sociology of International Law; structural functionalism; structural solidarity; solidaristic approach; structural-functional approach