Методи захисту персональних даних в онлайн-банкінгу: порівняльний аналіз технологій шифрування : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Величко, Софія Владиславівна (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Методи захисту персональних даних в онлайн-банкінгу: порівняльний аналіз технологій шифрування» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека та захист інформації, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 30 рисунків, 10 таблиць, 2 додатки, 35 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 90 сторінках загального тексту і 68 сторінках основного тексту. Метою роботи є аналіз сучасних методів захисту персональних даних в онлайн-банкінгу та проведення порівняльного аналізу технологій шифрування з подальшим впровадженням найбільш ефективних засобів у вигляді захищеного вебзастосунку. У результаті виконання кваліфікаційної роботи було досліджено актуальні загрози інформаційній безпеці в онлайн-банкінгу та проаналізовано ефективність сучасних криптографічних технологій, що використовуються для захисту персональних даних. В рамках практичної частини було реалізовано вебзастосунок Secure Bank — прототип «сайту-фортеці», що імітує функціонал сучасного банківського онлайн-сервісу з підвищеним рівнем безпеки та проведено пентестинг. Результати роботи можуть бути використані для подальших досліджень у галузі кібербезпеки, удосконалення практичних рішень у сфері фінансових онлайнсервісів, а також як база для впровадження нових механізмів захисту в реальних інформаційних системах. Можливими напрямками подальших досліджень є вивчення постквантових алгоритмів шифрування для підвищення стійкості до загроз; розробка інтелектуальних систем для виявлення аномальної активності користувачів у режимі реального часу; застосування поведінкової біометрії як інструменту адаптивної автентифікації; а також дослідження ефективності впровадження Zero Trust-архітектури в інформаційних системах фінансових установ The qualification work on the topic « Methods for securing personal data in online banking: contemporary analysis of encryption technologies» for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 Cybersecurity and information protection, educational program: Cybersecurity, contains 30 figures, 10 tables, 2 appendices, 35 literary sources according to the list of references. The work is performed on 90 pages of general text and 68 pages of the main text. The purpose of the work is to analyze modern methods of protecting personal data in online banking and conduct a comparative analysis of encryption technologies with the subsequent implementation of the most effective means in the form of a secure web application. As a result of the qualification work, current threats to information security in online banking were investigated and the effectiveness of modern cryptographic technologies used to protect personal data was analyzed. As part of the practical part, the Secure Bank web application was implemented - a prototype of a "fortress site" that simulates the functionality of a modern online banking service with an increased level of security, and pentesting was conducted. The results of the work can be used for further research in the field of cybersecurity, improving practical solutions in the field of online financial services, as well as as a basis for implementing new protection mechanisms in real information systems. Possible areas of further research include studying post-quantum encryption algorithms to increase resilience to threats; developing intelligent systems to detect anomalous user activity in real time; using behavioral biometrics as an adaptive authentication tool; and investigating the effectiveness of implementing Zero Trust architecture in information systems of financial institutions.
Величко С. В. Методи захисту персональних даних в онлайн-банкінгу: порівняльний аналіз технологій шифрування : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / С. В. Величко. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 90 с.
Keywords: ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА; ШИФРУВАННЯ ДАНИХ; БЕЗПЕКА ПРОТОКОЛІВ; ОНЛАЙН-БАНКІНГ; АТАКИ НА КОНФІДЕНЦІЙНІ ДАНІ; INFORMATION SECURITY; DATA ENCRYPTION; PROTOCOL SECURITY; ONLINE BANKING; ATTACKS ON CONFIDENTIAL DATA