Сучасний стан організаційного забезпечення процедури притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності в Україні: проблеми та напрями вдосконалення - Зубрицький, Олександр Олександрович; Зубрицький О., О.; Zubrytskyi, Oleksandr O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Подальший розвиток організаційного забезпечення дисциплінарної відповідальності адвокатів має бути спрямований на підвищення рівня системності, узгодженості та прозорості відповідних процедур. Насамперед доцільним є запровадження мінімального стандарту публічного представлення статистики дисциплінарних проваджень, удосконалення інформаційної інфраструктури та формування єдиного підходу до організаційного супроводу дисциплінарної процедури з урахуванням принципів самоврядності адвокатури.
Зубрицький О. О. Сучасний стан організаційного забезпечення процедури притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності в Україні: проблеми та напрями вдосконалення. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 355-358. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33163
Keywords: дисциплінарна відповідальність адвоката; організаційне забезпечення; дисциплінарне провадження; адвокатура; lawyer disciplinary liability; organizational support; disciplinary proceedings; bar