Конституційні принципи як основа загальноєвропейських стандартів виборчого права - Кравчук , В. Р.; Kravchuk, V. R. (Одеса : Фенікс, 2012)
На думку автора статті, дотримання п’яти принципів європейських стандартів виборчого права (загальне, рівне, вільне, пряме виборче право і таємне голосування) є необхідним для демократії. Це не означає, що виборче законодавство є сталим і незмінним. Навпаки, в межах цих принципів (та дотримання прав людини, без чого вони не можуть бути запроваджені) воно широко відкрите для обговорення і змін. Лише за умови дотримання цих принципів можна визнавати чинність різних виборчих систем та різних підходів до організації виборів.
Кравчук В. Р. Конституційні принципи як основа загальноєвропейських стандартів виборчого права / В. Р. Кравчук // Міжнародні читання з міжнародного права пам’яті професора П.Є. Казанського : матер. третьої міжнар. наук. конф. (м. Одеса, 2–3 листопада 2012 р.) / відп. за випуск М. І. Пашковський ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2012. – С. 161-164.
Keywords: конституційні принципи; принципи європейських стандартів виборчого права; конституционные принципы; constitutional principles; принципы европейских стандартов избирательного права; Principles of European standards of electoral law; вибори; выборы; elections; різні виборчі системи; разные избирательные системы; Different electoral systems; загальноєвропейські стандарти виборчого права; общеевропейские стандарты избирательного права; European standards of electoral law