Система комп’ютерного зору з голосовим керуванням на основі штучного інтелекту - Русу, Олександр Петрович; Русу, О. П.; Rusu, Oleksandr P.; Пшеничний, Олександр Сергійович; Пшеничний, О. С.; Pshenychnyi, Oleksandr S. (Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025)
Розглянуто розробку системи комп’ютерного зору з голосовим керуванням на основі штучного інтелекту для інтерактивного робота. Наведено стислий опис апаратної та програмної архітектури, що поєднує Raspberry Pi, Arduino, камеру, мікрофон і 3D-друковану голову робота. Система здатна розпізнавати обличчя та положення людини, обробляти голосові команди й питання, а також генерувати відповіді за допомогою AIмоделі. Результати впровадження демонструють, що інтеграція комп’ютерного зору та голосового інтерфейсу дозволяє створити ефективну автономну платформу для освіти, автоматизації та асистивних технологій.
Русу О. П. Система комп’ютерного зору з голосовим керуванням на основі штучного інтелекту / О. П. Русу, О. С. Пшеничний // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : матеріали Міжнародної конференції / за заг. ред. С. В. Ківалова ; Міжнародний гуманітарний університет. – Одеса : Видавничий дім «Гельветика», 2025. – С. 43-45. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.30165
Keywords: комп’ютерний зір; голосове керування; алгоритми штучного інтелекту