Правова природа зводу звичаїв морського порту - Драпайло, Ю. З.; Drapaylo, Y. Z. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті досліджується правова природа Зводу звичаїв морського порту як джерела права, його співвідношення з іншими джерелами права. Розглядається питання обов'язковості положень Зводу звичаїв морського порту та наводяться пропозиції щодо вдосконалення законодавства. Обґрунтовується, що Звід звичаїв морського порту регулює господарські відносини, отже є джерелом господарського права.
Драпайло Ю. З. Правова природа зводу звичаїв морського порту / Ю. З. Драпайло // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 463-469.
Keywords: звід звичаїв морського порту; морський порт; локальний нормативно-правовий акт; господарське право; свод обычаев морского порта; морской порт; локальный нормативно-правовой акт; хозяйственное право; Code of customs of seaport; seaport; local standard act; economic law