Теоретичні та практичні проблеми забезпечення ефективності досудового провадження - Тіщенко, В. В.; Аленін, Ю. П.; Ващук, О. П.; Мурзановська, А. В.; Торбас, О. О.; Немно, Ю. М.; Панасюк, А. О.; Шкрибайло, М. В.; Земляна, О. А.; Тищенко, В. В.; Аленин, Ю. П.; Мурзановская, А. В.; et al. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Стаття присвячена висвітленню окремих результатів дослідження проблем ефективності досудового розслідування у теоретичному та практичному аспектах. Так, здійснено аналіз реалізації засад кримінального провадження у досудовому розслідуванні, досліджено актуальні проблеми проведення окремих слідчих (розшукових) дій, проаналізовано проблеми зупинення досудового розслідування, висвітлені проблемні питання закінчення досудового розслідування. У криміналістичному аспекті досліджено такі важливі елементи, як понятійно-категоріальний апарат, особливості тактичного та методичного інформаційного забезпечення розслідування окремих видів злочинів. Також у статті розглядається оперативно-розшукова діяльність як одне із базових джерел інформаційної підтримки розслідування.
Тіщенко В. В., Аленін Ю. П., Ващук О. П., Мурзановська А. В., Торбас О. О., Немно Ю. М., Панасюк А. О., Шкрибайло М. В., Земляна О. А. Теоретичні та практичні проблеми забезпечення ефективності досудового провадження / В. В. Тіщенко, Ю. П. Аленін, О. П. Ващук, А. В. Мурзановська, О. О. Торбас, Ю. М. Немно, А. О. Панасюк, М. В. Шкрибайло, О. А. Земляна // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 17 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. – C. 106-158.
Keywords: засади кримінального провадження; заходи забезпечення кримінального провадження; зупинення досудового розслідування; закінчення досудового розслідування; методика розслідування окремих видів злочинів; тактичні прийоми; понятійний апарат; оперативно-розшукова діяльність; принципы уголовного производства; меры обеспечения уголовного производства; приостановление досудебного расследования; окончание досудебного расследования; методика расследования отдельных видов преступлений; тактические приёмы; понятийный аппарат; оперативно-разыскная деятельность; principles of criminal proceedings; measures ensuring criminal proceedings; suspension of pre-trial investigation; notification completion of pre-trial investigation; methodics of investigation of specific kinds of crimes; tactical tricks; conceptual apparatus; operatively-search activity