Дослідження методів захисту від соціально-інженерних загроз - Бєліков, Дмитро Вячеславович; Бєліков, Д. В. (Одеса : Міжнародний університет; НУ "ОЮА", 2025)
Соціальна інженерія (СІ) є домінуючим вектором кібератак, посиленим генеративним ШІ (GenAI). Дослідження аналізує ландшафт загроз 2024-2025 років та обґрунтовує необхідність переходу від фокусування на 'Click Rate' до 'Reporting Rate' як ключової метрики стійкості. На основі аналізу запропоновано комплексну, багаторівневу стратегію 'Defense-in-Depth', що поєднує технічні (DMARC), адміністративні (PoLP, IR Plan) та інноваційні людські методи.
Бєліков Д. В. Дослідження методів захисту від соціально-інженерних загроз / Д. В. Бєліков // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – С. 51-53. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31332
Keywords: Соціальна інженерія (СІ); вектор кібератак; вплив Генеративного ШІ (GenAI); перехід від Click Rate до Reporting Rate; багаторівнева стратегія захисту (Defense-in-Depth)