Інститут глави держави в Україні - Підручна, О. О.; Подручная, О. О.; Pidruchna, O. O. (Одеса : Фенікс, 2014)
У державному механізмі України, побудованому на засадах законності, республіканізму, народного суверенітету та розподілу влад, Президент є лише одним з вищих органів державної влади (поряд з парламентом, урядом, Верховним Судом, Конституційним Судом), тобто підпорядкований тільки народу. Він стоїть не над гілками влади, а між ними, забезпечуючи єдність державної влади і злагоджене функціонування її гілок.
Підручна О. О. Інститут глави держави в Україні / О. О. Підручна // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 211-213.
Keywords: інститут глави держави в Україні; президент; поділ державної влади; президентська форма правління; институт главы государства в Украине; разделение государственной власти; президентская форма правления; the president; Head of State Institute in Ukraine; state power division; presidentialism