Поняття та види особистих немайнових прав дитини при усиновленні - Мельник, Олександр Володимирович; Мельник, Александр Владимирович; Melnik, Oleksandr V. (My University, 2015)
У даній статті досліджується поняття особистих немайнових прав дитини при усиновленні. Цей аналіз будується на вивченні загального поняття особистих немайнових прав дитини, а також на специфічних особливостях процесу усиновлення. У результаті дослідження надається авторське визначення особистих немайнових прав дитини при усиновленні. Проведено класифікацію особистих немайнових прав дитини при усиновленні, серед яких виділено комплекс сімейно-родинних прав. Вказані права теж розподіляються автором на інформаційні та фактичні.

В данной статье исследуется понятие личных неимущественных прав ребенка при усыновлении. Этот анализ строится на изучении общего понятия неимущественных прав ребенка, а также на специфических особенностях процесса усыновления. В результате исследования формулируется авторское определение личных неимущественных прав ребенка при усыновлении, среди которых выделен комплекс семейно-родственных прав. Указанные права также подразделяются автором на информационные и фактические.

This article examines the concept of moral rights of the child in adoption. This analysis is based on the study of the general concept of moral rights of the child, as well as on the specifics of the adoption process. In the result of the study the author gives definition of the moral rights of the child in adoption. The classification of the moral rights of the child in adoption, among which there is a set of family-related rights. These rights are also distributed by the author in informational and factual.
Мельник О. В. Поняття та види особистих немайнових прав дитини при усиновленні / О. В. Мельник // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 28-31.
Keywords: особисті немайнові права; особисті немайнові права дитини; усиновлення; особисті немайнові права дитини при усиновленні; сімейно-родинні немайнові права; личные неимущественные права; личные неимущественные права ребенка; усыновление; личные неимущественные права ребенка при усыновлении; семейно-родственные неимущественные права; moral rights; moral rights of child; adoption; personal non-proprietary rights of the child in adoption; family-related moral rights