Принцип юридичної рівності учасників цивільних правовідносин - Басай, О. В.; Basay, O. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті розглянуто категорію юридичної рівності учасників цивільних правовідносин. Зазначена категорія розглянута в двох аспектах — як ознака методу цивільного права та як принцип цивільного права. Виявлено характерні риси юридичної рівності як принципу цивільного права.
Басай О. В. Принцип юридичної рівності учасників цивільних правовідносин / О. В. Басай // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 64 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 354-360.
Keywords: юридична рівність; метод цивільного права, принципи, засади; цивільні правовідносини; юридическое равенство; метод гражданского права, принципы, основы; гражданские правоотношения; legal equality; method of civil law, principles, bases; civil legal relationship