Посткомуністичні трансформаціїй як новий тип процесу суспільно-політичних перетворень - Кравець, Ганна Василівна; Кравец, Анна Васильевна; Kravec, Anna V. (Одеса : Фенікс, 2014)
У статті розглядаються особливості політичного процесу країн пострадянського простору. Визначається, що однією з головних особливостей є його спрямованість на трансформацію в бік демократизації, однак, в порівнянні з іншими країнами світу в інших стартових умовах, а саме – тоталітарне, а не авторитарне минуле як вихідна позиція подальшої трансформації.

The features of political process of countries of postsoviet space are examined in the article. It is determined that one of main feature is his orientation on transformation in the side of democratization, however, as compared to other countries of the world, at other starting terms, namely is totalitarian, but not authoritarian the pas as initial position of subsequent transformation.

В статье рассматриваются особенности политического процесса стран постсоветского пространства. Определяется, что одной из главных его особенностей является направленность на трансформацию в бок демократизации, однако, по сравнению с другими странами мира, при иных стартовых условиях, а именно – тоталитарное, а не авторитарное прошлое как исходная позиция последующей трансформации.
Кравець Г. В. Посткомуністичні трансформаціїй як новий тип процесу суспільно-політичних перетворень / Г. В. Кравець // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 54-63.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; посткомуністичні трансформації; суспільно-політичні перетворення; порівняльний аналіз; політичний процес країн пострадянського простору; Азербайджан; Грузія; Молдова; Україна; посткоммунистические трансформации; общественно-политические преобразования; сравнительный анализ; политический процесс стран постсоветского пространства; Грузия; Украина; postcommunist transformation; socio-political transformation; comparative analysis; political process post-Soviet countries; Azerbaijan; Georgia; Moldova; Ukraine