Законодавче закріплення застави у джерелах римського права - Баурда, М. М.; Baurda, M. M. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті досліджені особливості становлення заставних правовідносин у Стародавньому Римі. Виявлені основні риси у регламентації цього інституту. Визначені обставини, під впливом яких відбувалися зміни у правовому регулюванні заставних відносин у римському праві. Охарактеризовані історичні етапи формування заставних правовідносин та їх вплив на законодавчий порядок у розглянутий період.
Баурда М. М. Законодавче закріплення застави у джерелах римського права / М. М. Баурда // Актуальні проблеми держави і права : збірник наук. праць. Вип. 64 / НУ «ОЮА» , редкол. С. В. Ківалов (голов. ред.) та ін., відп. за вип. В. М. Дрьомін. – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – С. 332-337.
Keywords: інститут застави; іпотека; римське право; боржник; кредитор; зобов'язання; институт залога; ипотека; римское право; должник; кредитор; обязательства; institution of pledge; mortgage; Roman law (jus civile); debtor; creditor; obligations