Функціональна спрямованість діяльності прокурора у судово-контрольних стадіях кримінального судочинства України - Гловюк Ірина Василівна; Гловюк Ирина Васильевна; Glovyuk Iryna V. (My University, 2012)
Стаття присвячена дослідженню питань функціональної спрямованості діяльності прокурора у судово-контрольних стадіях кримінального процесу. Зроблено висновок, що прокурор у стадії апеляційного провадження може реалізувати функцію обвинувачення та функцію сприяння судовому контролю правосудності судових рішень. У стадіях касаційного провадження та у стадії перегляду справи Верховним Судом прокурор здійснює лише функцію сприяння судовому контролю правосудності судових рішень.

Статья посвящена исследованию вопросов функциональной направленности деятельности прокурора в судебно- контрольных стадиях уголовного процесса . Сделан вывод, что прокурор в стадии апелляционного производства может реализовать функцию обвинения и функцию содействия судебному контролю правосудность судебных решений . В стадиях кассационного производства и в стадии пересмотра дела Верховным Судом прокурор осуществляет только функцию содействия судебному контролю правосудность судебных решений .

The article is devoted to the investigation of questions of functional orientation of prosecutor’s activity in judicial control stages of criminal procedure. It is concluded that in a stage of appeal proceedings the prosecutor may implement the function of accusation and the function of assistance to judicial control regarding justice of adjudications. In stages of cassational proceedings and in a stage of reconsideration of a case by Supreme Court of Ukraine the prosecutor only implements the function of assistance to judicial control regarding justice of adjudications.
Гловюк І. В. Функціональна спрямованість діяльності прокурора у судово-контрольних стадіях кримінального судочинства України / І. В. Гловюк // Митна справа. – 2012. – №1. – Частина 2. – Книга 2. – С. 90-96.
Keywords: прокурор; апеляційне провадження; касаційне провадження; перегляд справ Верховним Судом України; кримінально-процесуальна функція; прокурор; апелляционное производство; кассационное производство; пересмотр дел Верховным Судом Украины; уголовно-процессуальная функция; prosecutor; appeal proceedings; cassational proceedings; reconsideration of cases by Supreme Court of Ukraine; criminal procedural function