Самойлюк Г. П. Психологічні особливості професійного вигорання суддів : магістерський дослідницький проект - Самойлюк, Г. П. (Одеса : НУ "ОЮА", 2024)
Робота присвячена теоретико-прикладному вивченню психологічних особливостей професійного вигорання суддів. За результатами проведеного дослідження визначено основні психологічні особливості професійного вигорання суддів, що полягають у прояві стомленості, тривожності, депресивних станів, песимістичних настроїв, вичерпання емоційних і фізичних ресурсів, деформації у взаєминах з іншими людьми, зниженні професійної мотивації, при цьому у суддів зберігається достатній рівень активності та працездатності. Запропоновані методичні основи тренінгової програми «Профілактика професійного вигорання суддів», які можуть бути застосовані для проведення психолого-практичних заходів з профілактики та корекції професійного вигорання суддів під час виконання професійних функцій. Робота складається із вступу, двох розділів, висновків та списку використаної літератури, що налічує 60 найменувань. The work is devoted to the theoretical and applied study of psychological features of professional burnout of judges. According to the results of the research, the main psychological features of professional burnout of judges were determined, which consist in the manifestation of fatigue, anxiety, depressive states, pessimistic moods, exhaustion of emotional and physical resources, deformations in relationships with other people, a decrease in professional motivation, while judges maintain a sufficient level activity and working capacity. The methodical foundations of the training program "Prevention of professional burnout of judges" are proposed, which can be applied to conduct psychological and practical measures for the prevention and correction of professional burnout of judges during the performance of professional functions. The work consists of an introduction, two chapters, conclusions and a list of used literature, which includes 60 titles.
Самойлюк Г. П. Психологічні особливості професійного вигорання суддів : магістерський дослідницький проект / Г. П. Самойлюк. - Одеса : НУ "ОЮА", 2024. - 58 с.
Keywords: психологічні особливості; професійне вигорання; синдром емоційного вигорання; судді; профілактика; психокорекція; психологічний тренінг; psychological features; professional burnout; emotional burnout syndrome; judges; prevention; psychocorrection; psychological training