Проблеми регулювання прав біженців в Україні: міжнародно-правовий аспект - Трушкіна, Анна Дмитрівна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті визначено, що норми міжнародного права, що застосовуються до біженців, є численними та неоднорідними, тому єдиний погляд на їхнє місце у ситемі сучасного міжнародного права відсутній. Наголошено, що українська ситуація потребує подальшого регулювання, особливо в сфері надання правових гарантій та покращення якості життя осіб, які мають статус біжеців в Україні.
Трушкіна А. Д. Проблеми регулювання прав біженців в Україні: міжнародно-правовий аспект / А. Д. Трушкіна // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 142-144.
Keywords: біженці; Україна; міжнародне право; Конвенція про статус біженців; Конституція України; права біженців; міжнародне право прав людини