Британські фразеологізми з семантичним компонентом МАРНОВІРСТВО/ЗАБОБОН: когнітивно-семасіологічний підхід (на матеріалі британського варіанту англійської мови) - Слізченко, С. В.; Слизченко, С. В.; Slizchenko, S. V. (Одеса : Гельветика, 2015)
У статті з'ясовано особливості денотативного значення англомовних фразеологізмів з семантичним компонентом, виявлено когнітивно-семасіологічний підхід, виявлено зв'язок фразеологічної одиниці МАРНОВІРСТВО/ ЗАБОБОН з внутрішньою формою, розроблено класифікацію британських фразеологізмів з семантичним компонентом МАРНОВІРСТВО/ЗАБОБОН.
Слізченко С. В. Британські фразеологізми з семантичним компонентом МАРНОВІРСТВО/ЗАБОБОН: когнітивно-семасіологічний підхід (на матеріалі британського варіанту англійської мови) / С. В. Слізченко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 5. – Т. 2 – С. 141-144.
Keywords: фразеологічна одиниця МАРНОВІРСТВО/ЗАБОБОН; когнітивно-семасіологічний підхід; внутрішня форма; фразеологическая единица СУЕВЕРИЯ/ ПРЕДРАССУДКИ; когнитивно-семасиологический подход; внутренняя форма; phrase logical unit SUPERSTITION/PREJUDICE; semasiological cognitive approach; internalform