Новітні тенденції соціальної політики у сучасному світі - Ярова, Ліліана Вікторівна; Ярова, Л. В.; Ярова, Лилиана Викторовна; Yarova, Liliana V. (Одеса: Фенікс, 2018)
У даній статті аналізуються нові тенденції соціальної політики у сучасному світі. Уточнюється склад суб’єктів соціальної політики. Розглядається сутність соціальної політики як діяльності держави та інших суспільних інститутів у соціальній сфері. З’ясовано такі поняття соціальної політики, як «соціальна функція держави», «соціальна якість», «соціальні показники», «соціальні стандарти». Показано роль некомерційного сектора в соціальній політиці

В данной статье анализируются новые тенденции социальной политики в современном мире. Уточняется состав субъектов социальной политики. Рассматривается сущность социальной политики как деятельности государства и других общественных институтов в социальной сфере. Выяснено такие понятия социальной политики, как «социальная функция государства», «социальное качество», «социальные показатели», «социальные стандарты». Показана роль некоммерческого сектора в социальной политике.

In the given article new tendencies of social politics in the contemporary world are analysed. The composition of subjects of social politics is clarified. The essence of social politics as a government activity and other social institutions in social sphere is examined. Clarify such notions of social politics as “social function of government”, “social quality”, “social indicators”, “social standards”. The role of non-commercial sector in social politics is shown.
Ярова Л. В. Новітні тенденції соціальної політики у сучасному світі / Л. В. Ярова // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. редкол.), Л. І. Кормич (голов. ред.), А. В. Полухіна (відп. ред.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2018. – Вип. 61. – С. 194-201.
Keywords: соціальна політика; соціальна функція держави; соціальна якість; соціальні показники; соціальні стандарти; социальная политика; социальная функция государства; социальное качество; социальные стандарты; социальная политика; social politics; social function of government; social quality; social indicators; social standards; Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE