Cоціальна криза самоідентифікації особистості - Лазор, Катерина Петрівна; Лазор, К. П.; Lazor, Kateryna P. (Одеса : Видавництво «Юридика», 2023)
Соціальна криза самоідентифікації особистості виникає в результаті складної взаємодії між індивідом та соціумом. Особистість може відчувати дискомфорт та незадоволення через те, що її внутрішній світ не збігається з тим, яке їй місце належить відігравати в соціумі. Це може призводити до таких проблем, як депресія, тривога, відчуття самотності та неприйнятності.
Лазор К. П. Cоціальна криза самоідентифікації особистості / К. П. Лазор // Європейські орієнтири розвитку України в умовах війни та глобальних викликів ХХІ століття: синергія наукових, освітніх та технологічних рішень : у 2 т. : матеріали Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Одеса, 19 травня 2023 р.) / за заг. ред. С. В. Ківалова. – Одеса : Видавництво «Юридика», 2023. – Т. 1. – С. 257-259.
Keywords: самоідентифікація; соціальна криза; самовизначення; індивідуальний розвиток; соціальна підтримка; рівновага; соціальні норми; культурний контекст; релігійний контекст; етнічний контекст; ресурси; самореалізація; інтереси; цінності; мрії; обмежені можливості; фінансові труднощі; соціальні бар’єри; соціальне порівняння; невпевненість у власних здібностях; self-identification; social crisis; self-determination; individual development; social support; balance; social norms; cultural context; religious context; ethnic context; resources; self-realization; interests; values; dreams; limited opportunities; financial difficulties; social barriers; social comparison; insecurity about one’s abilities; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES