Збройний конфлікт як джерело розвитку - Кузьмін, Едуард Едуардович; Кузьмин, Эдуард Эдуардович; Kuzmin, Eduard Eduardovych (Одесса, 2015)
Уява людей про поняття, роль, місце та значення збройного конфлікту в сучасному світі найчастіше за все пов’язується з негативною стороною та болючими наслідками, що, як правило, супроводжують такі конфліктні ситуації. Однак, на сьогоднішній день, в контексті міжнародного права розвитку, поширеною є думка про те, що конфлікт є джерелом розвитку, певним індикатором або «сигналом для змін».

Представления людей о понятии, роли, месте и значении вооруженного конфликта в современном мире чаще всего ассоциируется с его отрицательной стороной и болезненными последствиями, которые, как правило, сопровождают такие конфликтные ситуации. Однако, на сегодняшний день, в контексте международного права развития, распространённым является мнение о том, что конфликт является источником развития, определенным индикатором или «сигналом для изменений».

People’s perceptions about the concept, role, place and significance of the armed conflict in the modern world often mostly associated with its negative side and the painful consequences that usually accompany such conflict situations. However, nowadays, in the context of international development law, there is a widespread belief that the conflict might be considered as a source of development, a certain indicator or a “signal for change”.
Кузьмін Е. Е. Збройний конфлікт як джерело розвитку [Електронний ресурс] / Е. Е. Кузьмін // Международное право развития: современные тенденции и перспективы : материалы междунар. науч.-практ. конф. (г. Одесса, 17 июн. 2015 г.) / Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.», каф. междунар. права и междунар. отношений. – Одеса, 2015. – С. 165-167. – Режим доступу: http://dspace.onua.edu.ua/bitstream/handle/11300/6535/Zbroinyi-konflikt-yak-dzherelo-rozvytku.pdf.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; збройний конфлікт; міжнародне право розвитку; джерело розвитку; еволюція; революція; реформа; розвиток суспільства; вооруженный конфликт; международное право развития; источник развития; эволюция; революция; реформа; развитие общества; armed conflict; international development law; source of development; evolution; revolution; reform; development of society