Структурні типи номінативних речень у різноструктурних мовах - Швець, О. В.; Швець, Олександр Віталійович; Shvets, О. V. (Одеса, 2015)
У статті охарактеризовано основні структурні типи номінативних речень різноструктурних мов. Встановлено, що структурна схема є абстрактним синтаксичним зразкам, до якого входить мінімум компонентів, необхідних для побудови висловлювання. Важливим для структури номінативних речень є наявність детермінантів, які допомагають виразити нові відтінки сприйняття реальності.

The article describes the main structure types of nominative sentences in the languages with different structure. The structure scheme was established to be an abstract syntactic model, which includes minimum components required to build a statement. The existence of determinants, that help to express new shades of reality, is importantfor the structure of nominative sentences.
Швець О. В. Структурні типи номінативних речень у різноструктурних мовах / О. В. Швець // Одеський лінгвістичний вісник. – 2015. – Вип. 6. – Т.2. – С. 145-148.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; номінативне речення; структурна модель; поширене речення; непоширене речення; детермінант; nnominative sentence; structure model; extended sentence; unextended sentence; determinant