Глобалізаційні засади теорій конвергенції - Феськов, Іван Володимирович (Одеса : Фенікс, 2015)
Современные глобализационные процессы обуславливают интерес к проблемам конвергенции в теоретическом и прикладном аспектах, делая актуальным научный анализ модификаций теорий конвергенции. Этой цели и посвящена данная статья, характеризующая содержащие понятия «конвергенция» и его трактовки в рамках разных теорий.

Сучасні глобалізаційні процеси обумовлюють інтерес до проблем конвергенції в теоретичному і прикладному аспектах, роблячи актуальним науковий аналіз модифікацій теорій конвергенції. Цій меті і присвячена ця стаття, яка характеризує зміст поняття «конвергенція» і його трактування в рамках різних теорій.

The modern processes of globalization stipulate interest to the problems of convergence in theoretical and applied aspects, doing actual the scientific analysis of modifications of convergence theories. To this purpose is devoted the article which characterizes maintenance of concept «convergence» and its interpretation within the framework of different theories.
Феськов І. В. Глобалізаційні засади теорій конвергенції / І. В. Феськов // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 59-67.
Keywords: теория конвергенции; глобализация; концепция конвергенции; теорія конвергенції; глобалізація; концепція конвергенції; convergence theory; globalization; the concept of convergence