Структурно-семантичні, когнітивні та комунікативні особливості функціонування відфраземних дериватів у публіцистичному дискурсі німецької мови - Кучеренко, І. В.; Кучеренко, Ірина Василівна; Kucherenko, I. V. (Одеса, 2017)
Статтю присвячено аналізу структурних і семантичних особливостей однослівних одиниць третинної номінації, утворених від фразеологізмів німецької мови. Дослідження фокусується на вивченні когнітивних і комунікативних особливостей відфраземних дериватів сучасної німецької мови.

The article deals with the analysis of structural and semantic features of tertiary nomination one-word units derived from German idiomatic expressions. The research focuses on cognitive and communicative peculiarities of idiomatic
Кучеренко І. В. Структурно-семантичні, когнітивні та комунікативні особливості функціонування відфраземних дериватів у публіцистичному дискурсі німецької мови / І. В. Кучеренко // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 9. – Т.1. – С. 126-130.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; прагматичний потенціал; відфраземний дериват; відфраземна неологізація; комунікативний ефект; pragmatic potential; idiomatic derivative; phraseme neologizing; communicative effect