Етичні засади взаємовідносин між адвокатом та клієнтом - Матвієва, А. Б.; Смолінська, М. Т. (Одеса: Фенікс, 2022)
У статті викладено результати аналізу морально-етичної категорії довіри як першооснови відносин адвоката з клієнтом крізь призму існуючих на вітчизняному рівні підходів до регламентації адвокатської етики. Зроблено висновок, що саме відносини довіри зумовлюють розвиток таких визначальних для адвокатської діяльності принципів та інститутів, як конфіденційність і адвокатська таємниця відповідно.
Матвієва А. Б., Смолінська М. Т. Етичні засади взаємовідносин між адвокатом та клієнтом / А. Б. Матвієва, М. Т. Смолінська // Адвокатура: минуле, сучасність та майбутнє : матеріали XІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 11 листопада 2022 р.) / редкол.:Н. М. Бакаянова (гол.) ; НУ «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2022. – С. 391-392.
Keywords: адвокат; клієнт; моральні принципи; етичні засади; Правила адвокатської етики; адвокатська таємниця; довіра; конфіденційність