Проблема ратифікації Римського статуту в Україні - Язаджи, Вікторія Сергіївна (Одеса : Гельветика, 2020)
У статті аналізується визначена Римським статутом 1998 року юрисдикція Міжнародного кримінального суду. Досліджено передбачені Римським статутом способи визнання юрисдикції даного судового органу. Описується пройдений Україною шлях у напрямі визнання юрисдикції Міжнародного кримінального суду на умовах, визначених Римським статутом.
Язаджи В. С. Проблема ратифікації Римського статуту в Україні / В.С. Язаджи // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 236-238.
Keywords: імплементація; Конституція України; міжнародні злочини; Міжнародний кримінальний суд; органи кримінальної юстиції; ратифікація; Римський статут; юрисдикція