Відновна функція юридичної відповідальності (на прикладі ювенальної відповідальності) - Грігорова, Г. Л.; Григорова, Г. Л.; Grigorova, G. L. (Одеса : Фенікс, 2014)
Автор в роботі зазначає, що відновна функція юридичної відповідальності є однією із провідних у процесі реалізації ювенальної відповідальності, адже має на своїй меті не тільки відновлення первісного, існуючого до правопорушення правового положення, а й включає залучення неповнолітнього як активного суб’єкта у процесі такого відновлення, що направлено на превенцію його делінквентної поведінки у майбутньому.
Грігорова Г. Л. Відновна функція юридичної відповідальності (на прикладі ювенальної відповідальності) / Г. Л. Грігорова // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 99-101.
Keywords: відновна функція юридичної відповідальності; ювенальна відповідальность; категорія «функція юридичної відповідальності»; восстановительная функция юридической ответственности; restorative function of legal responsibility; ювенальная ответственность; категория "функция юридической ответственности"; juvenile responsibility; category "feature of legal responsibility"