Примирення в публічно-правових спорах як наслідок медіативних процедур - Ківалов, Сергій Васильович; Кивалов, Сергей Васильевич (Одеса : Юридична література, 2015)
У статті досліджено сутність та ознаки примирення сторін публічно-правового спору через застосування медіативних процедур. Визначено відмінності угоди про примирення в адміністративному судочинстві та за наслідками медіації. Обгрунтовано недоцільність нормативного закріплення зобов'язальних механізмів виконання угоди, досягнутої за результатами медіативного врегулювання публічно-правового спору. Проаналізовано зв'язок медіативного врегулювання спору та адміністративного судочинства з обгрунтуванням пропозиції визнати звернення сторін до медіації підставою для поновлення строку звернення до адміністративного суду.
Ківалов С. В. Примирення в публічно-правових спорах як наслідок медіативних процедур / С. В. Ківалов // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юридична літературара, 2015. - С. 5-17.
Keywords: примирення; публічно-правові спори; угода про примирення; медіація; адміністративне судочинство; примирение; публично-правовые споры; соглашение о примирении; медиация; административное судопроизводство; conciliation; public-legal disputes; conciliation agreement; mediation; adminis- trative legal proceeding