Інформаційний продукт як предмет посягання під час вчинення злочинів із використанням обстановки кіберпростору - Самойленко, Олена Анатоліївна; Самойленко, Елена Анатольевна; Samoilenko, Olena A. (My University, 2018)
У статті визначено зміст інформаційного продукту та його природу як предмета посягання під час вчинення злочинів із використанням обстановки кіберпростору. Деталізовано зміст інформації з обмеженим доступом та об’єктів авторського права або суміжних прав із позиції різновидів інформаційного продукту як предмету посягання. Автор приходить до висновку, що цінність інформаційного продукту, пов’язана з характером зафіксованих у ньому відомостей, зумовлює обрання злочинцем конкретного різновиду останнього для здійснення на нього впливу. Останній є скерованим загальним мотивом злочинної діяльності.

В статье определены содержание информационного продукта и его природа как предмета посягательства при совершении преступлений с использованием обстановки киберпространства. Детализировано содержание информации с ограниченным доступом и объектов авторского права или смежных прав с позиции разновидностей информационного продукта как предмета посягательства. Автор приходит к выводу, что ценность информационного продукта, связанная с характером зафиксированных в нем сведений, обусловливает избрание преступником конкретной разновидности последнего для осуществления на него влияния, скорректированного общим мотивом преступной деятельности

The article defines the content of the information product and its nature as the subject of the crimes using of the cyberspace the environment. The content of information with limited access and objects of copyright or related rights is detailed from the standpoint of varieties of the information product as subject of the crimes. The author comes to the conclusion that the value of an information product, connected with the nature of the information recorded in it, determines the choice of a particular type of criminal by the perpetrator for effecting on him the influence, corrected by the general motive of criminal activity.
Самойленко О. А. Інформаційний продукт як предмет посягання під час вчинення злочинів із використанням обстановки кіберпростору / О. А. Самойленко // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Сер.: Юридичні науки. – 2018. – т. 29, № 4. – С. 165-170.
Keywords: інформація; інформаційний продукт; злочин; кіберпростір; механізм злочину; предмет посягання; информация; информационный продукт; преступление; киберпространство; механизм преступления; предмет посягательства; information; informative product; crime; cyberspace environment; mechanism of crime; subject of the crimes